Han Eilander
                       video-bewerking
Als je de helpdesk voor Pinnacle nodig hebt klik dan op het onderstaande Corel logo.
Je kunt ook telefonisch de helpdesk bellen: 0800 0203700. Er is wel een grote kans dat je in het Engels te woord wordt gestaan.
Voor een overzicht van drivers voor Moviebox en Dazzle voor diverse Windows versies, klik je op onderstaand logo.
Als je een handleiding wilt downloaden, klik je na het openen op de op de rechter muisknop en kies "opslaan als"
Om bestanden van Pinnacle uit het register te verwijderen gebruik je RegDelete.Klik op de schoonmaakster
Hier kun je de gehele procedure inzien.
Klik op het logo om Studio 19, 20, 21, 22, of 23 te downloaden. Zorg wel dat je het geldige serienummer bij de hand hebt.
De nieuwe Pinnacle Studio 23 is nu, vanaf 13 augustus 2019, beschikbaar.         Hieronder mijn bevindingen tot nu toe. 
Mijn eerste indruk van Pinnacle Studio 23 is erg positief, het programma is stabiel en ik heb nog geen bugs ontdekt zoals vorig jaar met PS 22 die een zeer hinderlijke RUN-TIME ERROR in zich had, Pinnacle heeft dit gerepareerd met de up-date in november 2018. Een aantal nieuwe mogelijkheden spreken mij zeer aan, zoals groeperen van clips en opslaan als project, maskers maken, vooringestelde LUT profielen bij kleurverbetering en transparante alfa kanalen exporteren. Ook op het gebied van audio heeft PS 23 een achttal nieuwe New Blue effecten, spreekt mij wat minder aan maar ze werken goed.
Op de Thema-avonden van hcc-apeldoorn videobewerking komen we uitgebreid terug op deze nieuwe toepassingen..
In eerste instantie dacht ik dat de stap tussen PS 22 en PS 23 is niet zo groot is maar bij nadere beschouwing zijn de uitbreidingen zeker de investering waard, werk je nog met PS 21 of lager dan maak je wel een hele grote stap, bekijk de promo van oktober 2018 er maar op na.